Snel, betrouwbaar en de beste kwaliteit. Op werkdagen voor 15:00 besteld*, meestal de volgende werkdag in huis Ook voor de zakelijke klant

Rieten Oogstmand groot

PP085
€ 24,50
Niet op voorraad

Informatie:

Een oogstmand gemaakt van grauwhout verwijst naar een mand die gebruikt wordt voor het verzamelen en vervoeren van oogstproducten, en die gemaakt is van grauwhout. Grauwhout is een specifiek type hout dat afkomstig is van de grauwe wilg (Salix cinerea) of de schietwilg (Salix alba). Het is een buigzaam houtsoort dat veel gebruikt wordt voor het maken van vlechtwerk, zoals manden.

Een  oogstmand van grauwhout heeft meestal een open structuur met een gevlochten patroon, waardoor lucht kan circuleren en de geoogste producten goed kunnen ademen.

Oogstmanden gemaakt van grauwhout worden traditioneel gebruikt in de landbouw en tuinbouw om gewassen zoals fruit, groenten, bloemen of andere oogstproducten te verzamelen. De manden bieden een handige en efficiënte manier om de oogst te dragen en te transporteren, terwijl ze ook bescherming bieden tegen beschadiging tijdens het vervoer.

Het gebruik van grauwhout voor oogstmanden heeft verschillende voordelen. Ten eerste is grauwhout buigzaam en duurzaam, waardoor het bestand is tegen het gewicht en de belasting van de oogst. Het hout is ook relatief licht van gewicht, waardoor de mand draagbaar blijft, zelfs wanneer deze gevuld is met producten.

Daarnaast is grauwhout van nature vochtbestendig, waardoor het geschikt is voor het verzamelen van vochtige oogstproducten, zoals pas geoogste groenten of bloemen. Het hout kan ook goed omgaan met veranderingen in temperatuur en vochtigheid, waardoor het minder gevoelig is voor kromtrekken of barsten.

Om een oogstmand van grauwhout te onderhouden, is regelmatig schoonmaken belangrijk om vuil en resten van de oogst te verwijderen. Je kunt een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken om de mand schoon te maken. Het is ook raadzaam om de mand na gebruik goed te laten drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Kortom, een oogstmand gemaakt van grauwhout is een traditioneel en functioneel item dat gebruikt wordt in de landbouw en tuinbouw om oogstproducten te verzamelen en te vervoeren. Het gebruik van grauwhout biedt duurzaamheid, buigzaamheid en natuurlijke vochtbestendigheid, waardoor het een geschikt materiaal is voor dit doel.

De zijkanten van de mand lopen iets omhoog op. Van 21 cm naar 30 cm.